A Kazincbarcika szerződést bontott Vitelki Zoltánnal


A Kolorcity Kazincbarcika SC közleménye https://kbsc.hu/

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat, hogy az elmúlt időszak eredménytelensége miatt klubunk a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott Vitelki Zoltán vezetőedzővel.


2017 után a felkészülési szezon hajrájában július végén Boér Gábor távozása után másodszor érkezett klubunkhoz az ötven éves sportszakember. Vitelki Zoltán neve ikonikus a borsodi labdarúgásban, így a DVTK, a Budafoki MTE, a Mezőkövesd Zsóry II., illetve a DVSC után Kazincbarcikán újabb lehetőséget kapott.
Vitelki Zoltán klubunk munkájához való csatlakozást követően bő két héten belül már bajnoki mérkőzésen ült a Kolorcity Kazincbarcika SC kispadján. A vezetőedző a bajnokságban kiemelkedő kerettel rendelkező Vasas elleni döntetlennel debütált, melyet egy ajkai vereség és egy újabb, ezúttal kaposvári döntetlen követett. Augusztus közepén következett az első hazai mérkőzésünk, melyen három év után végre ténylegesen otthoni környezetben, Kazincbarcikán játszhattunk, ekkor a PMFC ellen maradtunk egy góllal alul, hazai mérlegünk egyébként a továbbiakban sem javult, az őszi szezonban lejátszott kilenc hazai meccsünk mérlege egy győzelem, két döntetlen és hat vereség.
Idei első győzelmünkre egészen a hatodik fordulóig kellett várni, ekkor Soroksárról hoztuk haza a három pontot. Az ősszel jó szériánk is volt, a DEAC ellen kezdődően egészen a szentlőrinci mérkőzésig négy meccses veretlenségi sorozatot tudhattunk magunk mögött. Ez a sorozat azonban a tizenharmadik fordulóban megszakadt és azóta sem tudtunk nyerni. Az elmúlt hét bajnoki mérkőzésen csupán egy pontot gyűjtöttünk, külön fájó az, hogy négy alkalommal hazai pályán kaptunk ki.
Vitelki Zoltán irányítása alatt a Kolorcity Kazincbarcika csapata öt győzelemmel, négy döntetlennel és tíz vereséggel tizenkilenc pontot gyűjtött, mellyel a tabella tizenhetedik és egyben már kiesést jelentő helyén áll.

Ugyan csapatunk szereplését számos sérülés és az utóbbi hetekben betegségek is nehezítették, mindezek ellenére nemcsak eredményességben, hanem játékban is jobb teljesítmény az elvárás. Hiszünk abban, hogy csapatunk keretét jó játékosok alkotják, akik eredményesen szerepelnek a 2020/2021-es bajnokság további fordulóiban!

A vezetőedző kérdését illetően hamarosan döntés születik, addig is a Kolorcity Kazincbarcika SC edzéseit Kriston István irányítja.

Be the first to comment

Leave a Reply