A KTE HUFBAU – BFC Siófok mérkőzés beharangozója

Forrás: https://www.kecskemetite.hu/


Vasárnap 17 órakor ismét hazai mérkőzést játszik a KTE HUFBAU a Merkantil Bank Ligában, az ellenfél a még veretlen, egyben nyeretlen BFC Siófok lesz a Széktói Stadionban.

A Balaton partiak egyelőre mindenkire veszélyes ellenfélnek számítanak, ugyanakkor még nem tudtak meccset nyerni, hiszen mind a hat fellépésükön döntetlent játszottak. Domján Attila – aki tavaly még az Iváncsa vezetőedzőjeként lett bajnok – kifejezetten stabil csapatot rakott össze, a Vasas és a Diósgyőr sem bírt a Siófokkal. A szünet előtt a Budafokkal osztoztak meg 1-1-es végeredmény mellett a pontokon.

Szabó István számára továbbra is örömre adhat okot, hogy a keret tagjai egészségesek, egyedül a keresztszalag műtét után lábadozó Bodor Zoltán hiányzik továbbra is, míg Kis Balázs már teljesértékű munkát végezhet. Nagy előny lehet ez, hiszen sűrű hét kezdődik a Siófok elleni találkozóval, szerdán már a Budafok érkezik a Széktóiba, majd a felsőzsolcai kupameccs következik. Legutóbb a Vasas elleni 1-1-es döntetlennel sikerült a pontok számát növelni.

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – A Siófok egy rendkívül tapasztalt, rutinos játékosokból álló csapat. Tele vannak komoly múlttal rendelkező játékosokkal, többekkel még én is dolgozhattam. Domján Attilát is jól ismerem, csapatainkkal éveken át küzdöttünk egymás ellen, most már az NBII-ben találkozhatunk szerencsére. Remek edzőnek tartom, látszik a munkája a Siófokon is, kiegyensúlyozottan szerepelnek. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fognak szerepelni a bajnokságban. Mindig ők adják nekünk az ellenfelet, így sokszor láttam őket. Noha hat meccsük is döntetlenre végződött, ne tévesszen ez meg senkit, megküzdöttek ők is a Vasassal és a Diósgyőrrel, ráadásul minden találkozón megvolt az esélyük a győzelemre. Szervezett ellenféllel találkozunk, ami ebben az osztályban nem is lehet újdonság, nem is szeretném elárulni azokat a stratégiai terveket, amiket kidolgoztunk. A munka jól halad, örömteli, hogy továbbra is mindenki egészséges, így sok variációs lehetőségem van, ami mindenképpen előny a Budafok elleni, szerdai meccsre is tekintettel. A srácok nagyon várják a mérkőzést, főleg a hazai szurkolók buzdítását. Sokat jelentenek nekünk, odatesszük magunkat szokásunkhoz híven, és reményeink szerint most is népes tábor buzdítása előtt leszünk eredményesek.

Domján Attila, a BFC Siófok trénere: – Ez már egy másik Kecskemét, mint az, amelyiket az előző szezon utolsó körében sikerült legyőznünk az Iváncsával. Más edző, más játékoskeret, Szabó Pista egy lényegesen jobb minőségű csapatot rakott össze. Való igaz, jól ismerem azt a stílust, amit képvisel, ebből is kiindulva én egy küzdelmes mérkőzésre számítok. Jól ismeri egymást a két csapat, így véleményem szerint nem lesz sok gól. Nagyon szeretnénk már természetesen nyerni végre hat döntetlen után, ki vagyunk éhezve a sikerre. Nem lesz egyszerű dolgunk, de Kecskeméten ez nem is adatik meg senkinek, ettől függetlenül győzelemre fogunk játszani.

Jegyek:

A Merkantil Bank Ligában három jegykategória elérhető a Széktói Stadionban: felnőtt, diák és nyugdíjas. A felnőtt belépők egységesen 1000 forintba kerülnek majd, míg érvényes diákigazolvány, nyugdíjas igazolvány, vagy 65 év felettieknél személyi igazolvány felmutatása esetén 500 forintot kell majd fizetni a pénztárakban.

A 14 éven aluliak számára továbbra is ingyenes marad a mérkőzések látogatása, de regisztrációs jegyet nekik is kérni kell a pénztárakban.

Bérletek:

Igény esetén még lehet szezonbérletet vásárolni, melynek teljes ára 14.000 forint, és magába foglalja az esetleges hazai MOL Magyar Kupa mérkőzéseket is. A diák és nyugdíjas bérlet ára 9.000 forint. A bérletvételnél, illetve a beléptetés során a kedvezményre jogosító diák vagy nyugdíjas igazolványt is be kell mutatni, 65 év felett a személyigazolvány is megfelel. 

Azon szurkolóink, akik már a tavalyi idényre is váltottak bérletet, 10.000 forintért vásárolhatnak újat a másodosztályra, ehhez viszont a tavalyit mindenképpen le kell adni.

Beléptetési szabályok, stadion megközelítése:

Ahogy a tavalyi évben, úgy idén is az 1-es 2-es kapu és pénztárai üzemelnek majd, illetve nyitnak ki egy órával – vasárnap tehát 16 órakor – a kezdés előtt.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a jelenlegi szabályozások értelmében a sporteseményeket továbbra is csak védettségi igazolvány felmutatásával, vagy applikáción keresztüli bemutatással lehet látogatni, illetve a 18 éven aluli oltatlanok védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével léphetnek be a stadionba, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz a belépésnél.

Arra kérjük drukkereinket, lehetőség szerint érkezzenek legalább 20 perccel a kezdés előtt. A megváltott jegyek egyszeri belépésre jogosítanak fel, éppen ezért kérjük drukkereinket, hogy a mérkőzés vége előtt ne hagyják el a létesítményt. Dohányozni a lelátón nem, csak a kijelölt dohányzó helyeken van lehetőség a stadionban. 

Információk a vendég drukkereknek:

A vendég szurkolók számára külön szektor van kijelölve a Széktói Stadionban, ez a 3-as kapun keresztül közelíthető meg, mely mellett parkoló is található. A hazai és vendég jegyárak, kedvezmények, jegyvásárlási és beléptetési szabályok egységesek, a vendégszektorban külön büfé és mosdó is üzemel.

A KTE HUFBAU csapatkapitánya örült a kicsit több pihenőnek, de már nagyon várja a hétvégéi bajnokit, mely vasárnap 17 órakor kezdődik a Siófok ellen a Széktói Stadionban. Vágó Levente bízik benne, hogy újra ki tudják szolgálni a szurkolótábort.

-Mivel töltötted a bajnoki szünetet?

-A pihenő mindenkinek jól jött, ha nem is hosszú szünetről beszélünk, hanem csak erről a pár napról. Kellet ez mentálisan és fizikálisan is, hiszen kemény munkán vagyunk túl eddig minden téren. Jól jött nekem is a feltöltődés, több időt tud az ember szentelni a családjára, a hobbijára és a kikapcsolódásra. Ezek is nagyon fontos dolgok egy profi sportoló életében.

-Kell ilyenkor beszélni visszazökkenésről a munkába?

-Ez senkinek sem okozott gondot, inkább úgy fogalmaznék, hogy én személy szerint már nagyon várom a Siófok elleni bajnokit. Jobb úgy dolgozni és edzeni, hogy tudom, a hétvégén tétmérkőzés vár rám. A csapatban szerencsére mindenki ilyen felfogású, ráadásul eddig csapatszinten rendben van a teljesítményünk. Ilyenkor mindig könnyebb úgymond visszarázódni.

-Szóba hoztad a teljesítményt. A szünetig eltelt időszakot hogyan értékelnéd?

-Az eddig szereplés teljesen rendben van minden téren, jó focit játszottunk és eredményesek is vagyunk. Picit csalóka ez, mert többször léphettünk pályára itthon, ez azért nagy előny. Ugyanakkor nem árt azt is hozzátenni, hogy talán a két legjobb csapathoz utaztunk, de ott is eredményesek tudtunk lenni. Amit Szabó István kért tőlünk, azt maximálisan betartottuk eddig, ennek meg is lett az eredménye. Talán lehetett volna benne egy kicsit több is, de nem szabad telhetetlennek lenni, sok csapat képes idegenben is ugyanazon a szinten futballozni, mint saját pályáján.

-Vasárnap a Siófok, szerdán a Budafok jön a Széktói Stadionba, tehát folytatódik a hazai sorozat. Hogyan készültök ezekre a meccsekre?

-Két hazai találkozó következik megint, de most még csak a Siófokkal törődünk, nekünk mindig a következő meccs a legfontosabb. Nem téma a múlt, nem téma a jövő sem, csak az aktuális feladatra koncentrálunk. A szakmai stáb maximálisan felkészített minket most is az ellenfélből, véleményem szerint egy nagyon jó csapatról van szó, tele rutinos játékosokkal, nem is tudták még őket legyőzni. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy nekünk ez sikerüljön. Ami a sűrű versenynaptárt illeti, fizikálisan is fel van készítve a csapat, jó erőben vagyunk, komolyan dolgozunk, ez nem lehet probléma.

-Egyre többen és többen járnak ki a meccsekre, ezt nyilván ti is érzékelitek. Hogyan élitek ezt meg a pályán?

-A szurkolók minden klub életében nagyon fontosak, nekem ez hihetetlenül nagy pozitívum, hogy egyre többen vannak a meccseken, ez kevés helyen alakul így az országban. Ehhez persze kellett az eddigi jó szereplés is, de ez kölcsönös dolog, mert nekünk meg ők kellettek ahhoz, hogy ilyen jó eredményeket érjünk el. Minden játékosnak jól tud esni, ha támogatják és buzdítják. Nagyon nagy dolog lenne, ha ez a tendencia folytatódna, ehhez továbbra is jól kell teljesítenünk csapatként. Egy dolgot a legőszintébben mondhatok a csapat nevében, itt mindenkinek az a célja, hogy Kecskeméten jó foci legyen, ezért mindent meg fogunk tenni a játékostársakkal a pályán.

Szerző: Nyitray András

Be the first to comment

Leave a Reply