AZ ETO FUTBALL KFT. HIVATALOS KÖZLEMÉNYE


Az NBII-es felnőtt csapat teljesítményével kapcsolatban megfogalmazott erőteljes kritikát mind a városvezetés, mind szurkolóink részéről teljes mértékben elfogadjuk, az elmúlt időszakban mutatott játékkal és az elért eredménnyel a klubnál természetesen senki sem elégedett.

Emellett azonban fontosnak érezzük, hogy tisztázzunk néhány félreértést. Győr Városa a felnőtt labdarúgásra soha nem adott szabad felhasználású forrást. A korábbi években Győr Város Önkormányzatától az alábbi támogatásokban részesültünk utánpótlás sport finanszírozására, gimnázium és kollégium működtetésére.

 – 2018-ban 127 millió forintot kaptunk utánpótlás-nevelés, illetve gimnázium és kollégium működtetés jogcímen.

– 2019-ben 163 millió forintot kaptunk szintén utánpótlás-nevelés, illetve gimnázium és kollégium működtetés jogcímen.

Az ETO Futball Kft. által működtetett Fehér Miklós Gimnáziumban 5 évfolyamon 120 tanuló tanul, a Fehér Miklós Kollégiumban pedig 93 tanulónak biztosítunk szállást. Az ETO FC Győr 12 fiú korosztályban 200 játékost, 7 leány korosztályban pedig 100 játékost edz és versenyeztet hétről hétre, ebbe beletartoznak a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia korosztályos csapatai is.

Az utóbbi 3 évben a Fehér Miklós Akadémiáról 16 fiú és 16 db leány játékost adtunk a korosztályos válogatottak keretébe, akik hivatalos mérkőzéseken is bizonyították, hogy helyük van a legjobbak között.

Csapataink az NBI-es korosztályos bajnokságokban játszanak, U19-es csapatunk meggyőző teljesítménnyel vezeti a tabellát, és jó esélyük van a bajnoki aranyéremre, ezáltal pedig a csapat részt vehetne a korosztályos Kelet-Európai Bajnokok Ligája kvalifikációs versenysorozatában.

Fontos hangsúlyozni, hogy az MLSZ az akadémiák nevelési hatékonyságát – és így a pénzügyi támogatás mértékét is az ún. Produktivitási Rendszerhez kötötte, azaz mérik, hogy hány és milyen szinten futballozó (ténylegesen pályára lépő) tehetség hagyta el az akadémiát. Az elmúlt 5 évben a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiáról kikerülő játékosok közül összesen 101 játékosunk került hazai és nemzetközi NBI-es és NBII-es csapatokhoz.

A 2019-es, Magyar Labdarúgó Szövetség által megrendelt, belga Double Pass cég által lefolytatott akadémiai auditálás során a résztvevő összesen 19 sportszervezet/sportalapítvány közül 15 érte el az akadémiai minősítés küszöbértékét. Ezen a csoporton belül a Double Pass az elért eredmények alapján még egy „kiemelt” klasztert (csoportot) alakított ki, az ETO Futball Kft. által működtetett Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia pedig bekerült ezen kiemelt akadémiák közé.

A 2019 decemberében aláírásra került Sportakadémiai Keretmegállapodás szintén a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiánál folytatott szakmai munka elismerése, mely elismerés által nyert állami támogatás az U19, U17, U16, U15 korosztályokat érinti.

Az Önkormányzat által korábban biztosított forrás pedig fedezte a fiú U14, U13, U12, U11, U10, U9, U8, U7 korosztályokban sportoló, mintegy 130 gyerek, illetve leány U19, U16, U14, U13, U11, U9, U7 korosztályokban sportoló, mintegy 100 gyerek működési költségeinek egy részét.

Győr Város Önkormányzata a korábbi években ehhez a kiemelkedő utánpótlás-nevelő munkához biztosított támogatást, nem pedig a felnőtt csapat működtetéséhez.

 – ETO Futball Kft. –

Be the first to comment

Leave a Reply