Boér Gábor lett a Győri ETO új vezetőedzője

A WKW ETO FC Győr új vezetőedzője Boér Gábor, asszisztens edzője Makra Zsolt, mindketten 3 évre írtak alá.

Fotó: www.eto.hu

Boér Gábor ezt megelőzően a Békéscsaba vezetőedzője volt.

Érdemes elolvasni egy részletet a négy éve vele készült interjúnkból:

A Békéscsaba hosszú idő után visszajutott az élvonalba. A nyáron úgy döntött a szakvezetés, hogy tartalékcsapatot indít a harmadosztályban, melynek irányítására a korábban az orosházi utánpótlásnál dolgozó Boér Gábort kérte fel.

boer_gabor_01.jpg

Fotó: www.1912elore.hu

– Fiatal kora ellenére Ön egy világlátott ember tele tapasztalatokkal, hiszen azon túl, hogy játékosként megfordult többek között a Békéscsabánál és az Újpestnél, Izraelben és Szingapúrban is rúgta a labdát. Mennyire más ezen országokban a futballközeg, s az ott látottakat fel tudja-e használni munkájában?

– Mindenekelőtt szeretnék köszönteni minden kedves olvasót, foci rajongót. Pályafutásom elején játszottam az izraeli első osztályban, és nagyon fiatalon megtapasztalhattam, hogy milyen nagyszerű érzés futballistának lenni, hiszen kint nagyon imádták az emberek a focit, és mindenkit, aki benne “dolgozott”. Rendre nagyszámú közönség előtt játszhattam 18 évesen, és itt tanultam meg, hogy mit jelent a profizmus valójában. Rengeteg élménnyel, és tapasztalattal gazdagodtam, csakúgy, mint Szingapúrban is, azonban az ott eltöltött idő, már sajnos a sérülésemről szólt inkább. Azonban nagyon jó volt látni, és érezni, hogy mennyire támogatják a sérült játékosokat, és éppen akkor adják meg a legnagyobb segítséget, amikor az ember nincs a legjobb lelki állapotban. Ez mindenképpen követendő példa lenne a hazai kluboknak is. Természetesen nagyon sok olyan dolgot építettem be az edzői munkámba, amit a játékos pályafutásom során tanultam, megfigyeltem. Sajnos nagyon fiatalon be kellett fejeznem a profi karrieremet, de bízom benne, hogy edzőként “kárpótolni” fog az élet, bár tudom ezért rengeteget kell még tanulni és dolgozni. Mindenképpen előny számomra, hogy pár éve még nagyon komoly szinten jegyzett játékosok között ültem az öltözőben – például Újpesten -, és van rálátásom, hogy egy-egy apró jelzésből tudjam, hogy mire van szükség a csapaton belül.

Be the first to comment

Leave a Reply