Dr. Dobos Barna helyett Klausz László lett a WKW ETO FC Győr vezetőedzője


Forrás és fotó: https://www.eto.hu/

“Dobos Barna távozott a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapatának kispadjáról, a klub felbontotta szerződését. Az új vezetőedző Klausz László, aki a mai nappal két éves szerződést kötött az ETO-val.

A Verebes-örökség jegyében: Klausz László az ETO új vezetőedzője

Klausz László neve sok ETO-szimpatizánsnak ismerős lehet, ugyanis a korábbi, huszonhétszeres válogatott labdarúgó 1992 és 1994 között a Rába ETO játékosa volt, ahol 58 mérkőzésen 14 gólig jutott. Az UEFA Pro licenszes edző, aki legutóbb a Budapest Honvéd akadémiáján dolgozott, két évre írt alá a klubhoz, ahol a támadó futballt szeretné előnyben részesíteni.

– Nagyon jó érzésekkel érkeztem Győrbe, ugyanis korábban itt futballoztam – kezdte Klausz László, az ETO FC Győr új vezetőedzője. – A második Verebes-korszakban játszottam itt, ekkor még nem gondoltam volna, hogy egyszer edzőként térek vissza. Nagyon közel áll hozzám az a stílus, amit a Mágussal játszottunk, ezt meg is beszéltem Hannich Péter sportigazgatóval. Tény, hogy Verebes József csak egy volt, nem is lesz több, de azokat a játékelemeket, azt a stílust szeretnénk a csapattal játszani, amit ő alkalmazott. Sokat köszönhetek az ETO-nak, itt váltam olyan játékossá, hogy bekerülhettem a válogatottba. Ezután tíz évet töltöttem külföldön, ami alatt nem azért értem el relatív sikereket, mert annyira jó játékos voltam, hanem a mentalitásomnak köszönhetően sikerült eljutnom odáig. Edzőként is azt vallom, hogy azokat a játékosokat preferálom, akik mentálisan megfelelően állnak hozzá a munkához, a mérkőzésekhez.

Hannich Péter, az ETO egykori legendás labdarúgója, jelenlegi sportigazgatója hozzátette, hogy az elejétől kezdve egy gondolat vezérli, mégpedig, hogy a csapat a közönséget kiszolgálja, és éppen ezért van szükség a támadófutballra.

– Nagyon sok név nem is volt a fejemben Klauszon kívül, hiszen végignézve azokat az edzőket, akik jelen pillanatban dolgoznak, és abban a korszakban itt voltak Győrben, összesen két szakember van. Bízom benne, hogy a csapat olyan játékot mutat a jövőben, ami az ETO nevéhez méltó, ezáltal pedig remélem, rövid időn belül visszakerül az ETO oda, ahol a helye van, tehát az NB I-be.

Az NB II-es csapat június 14-én kezdi meg a felkészülést, a pontos programot később tesszük közzé.”

Be the first to comment

Leave a Reply