Közleményt adott ki a Kazincbarcika. Elnézést kértek mindazoktól, akiket az érintett szurkolói csoport nem nézőtérre való viselkedése megsértett


2020. március 09-én a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi eljárást indított a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában megrendezett Kazincbarcika – MTK Budapest találkozót követően. Az eljárást megelőző jelentések szerint a hazai oldal nézőteréről a mérkőzés közben antiszemita és rasszista kijelentések és rigmusok hangzottak el.

KBSC FC Kft. mélyen elítéli a szurkolók vasárnapi viselkedését és teljes mértékben elhatárolódik az ilyesfajta megnyilvánulásuktól! Egyúttal kijelenti, hogy a klub alapértékeivel és a sport szellemiségével ellentétes az említett szurkolók erkölcstelen viselkedése.
A klub a mérkőzés zavartalan lebonyolításához szükséges feltételeket megteremtette. A klub a hivatalos honlapján a találkozót megelőző mérkőzés beharangozóban és a mérkőzést megelőzően a hangosbemondón keresztül is felhívta a nézők figyelmét a sportszerű magatartásra, majd a sportszervezet az esetet követően hangosbemondón keresztül azonnal reagált az eseményekre és ismételten sportszerű szurkolásra hívta fel a figyelmet, melyet követően megszűnt a rendzavarás!

Amennyiben azonosítani tudjuk a vétséget elkövető szurkolókat a Magyar Labdarúgó Szövetség hatályban lévő Fegyelmi Szabályzatának értelmében két évtől-négy évig terjedően kötelezően ki kell zárnunk őket a Kazincbarcika hazai mérkőzéseinek helyszínéről!
 

A KBSC FC Kft. ezúton kér elnézést mindazoktól, akiket az érintett szurkolói csoport nem nézőtérre való viselkedése megsértett!

Be the first to comment

Leave a Reply