Magyar Kupa. Múltidéző, beharangozó az MTK Budapest – Dunaújváros PASE mérkőzés kapcsán

Varga Zoltán írása


A Magyar Kupa 9. fordulójában, az MTK Budapest fogadja a Dunaújváros PASE együttesét. A párharc két találkozón dől el, (jövő szerdán visszavágó), a továbbjutó a legjobb 8 közé jut.
Az NB2-es listavezető MTK együttese már élesben hangolt, túlvannak két bajnoki találkozón. A Dorogot hazai pályán győzték le 2-1 arányban, majd Soroksáron fordulatos mérkőzésen diadalmaskodtak 4-3 arányban.
A Magyar Kupa 6. fordulójában az Unione FC-t búcsúztatták (1-0) idegenben. A 7. fordulóban ismét idegenben a DEAC együttesén léptek túl (3-0), míg a 8. fordulóban az NB1-es DVTK-t győzték le hazai környezetben (1-0).
Az NB3-as bajnokság még nem kezdődött el, így a Dunaújváros felkészülési találkozókkal készült. A III. Kerület TVE együttesét 1-0 arányban győzték le, a Gárdony ellen 1-1 lett az eredmény, míg a Kiskőröst 5-0 arányban múlták felül.
A Magyar Kupa 6. fordulójában a Biatorbágy otthonában jutottak tovább (1-0). A 7. fordulóban a szintén NB3-as Nagykanizsát gyűrték le hazai környezetben, hosszabbításban (2-1), a 8. fordulóban pedig az NB2-es Siófok együttesét (2-1).
Az egy osztálynyi különbség hazai győzelmet sejtet, de két találkozón dől el a továbbjutás.

A múltba visszatekintve, három alkalommal találkoztak a felek budapesti pályaválasztással. (A Dunaújváros PASE nem utóda a Kohásznak, Dunaferrnek, DFC-nek.)

2011.10.01. NB2 Nyugati csoport
Kép: Nemzeti Sport

2014.09.03. Liga Kupa C csoport
Kép: NSO

Kép: dlsz.hu

2014.09.20. NB1

A Dunaújváros PASE vezetőedzője, Lőrincz Emil, legnagyobb sikereit játékosként az MTK színeiben érte el. 3 alkalommal bajnoki címet nyert, 2 alkalommal Magyar Kupát. Visszavonulása után, edzői pályafutását az MTK együttesénél kezdte. Asszisztense, Farkas Viktor is szerzett bajnoki címet és kupát játékosként, együtt is szerepeltek az MTK védelmében. Játékospályafutása befejeztével, tavaly tavasszal a budapesti gárda edzői stábjában kapott helyet, majd visszatért Dunaújvárosba.

MTK Budapest – Dunaújváros PASE
2020.02.12. 18:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
Játékvezető: Rúsz Márton
Tartalékjátékvezető: Nagy Róbert
Asszisztensek: Márkus Tamás, Punyi Gyula

Be the first to comment

Leave a Reply