MOL Magyar Kupa, Szeghalmi FC – Szolnoki MÁV FC 0–10

Forrás és fotó: https://keleten.hu/


Az NB II-es Szolnoki MÁV együttese érvényre juttatta a papírformát Szeghalmon, és magabiztos győzelemmel jutott a legjobb 64 közé, a labdarúgó MOL Magyar Kupában. A Tisza-parti gárda 10–0-lás sikere annyit jelent, hogy a Füzesgyarmat és a Körösladány után, a sorozatban érdekelt harmadik sárréti alakulat is búcsút intett a folytatásnak, így a megyéből a Békéscsaba 1912 Előre egyedül várhatja az újabb kör szombati sorsolását.

Tulajdonképpen a házigazdák sorsa már a kezdés előtt megpecsételődött, és nem is feltétlenül a magasabb rangú ellenfél miatt. de a kötelező COVID-tesztek eredményei sem igazán kedveztek számukra, emiatt csupán egy csapatra való játékosa maradt Hajdu Csaba edzőnek, bevethető cseréje nem.

A játék képe úgy alakult, ahogyan azt előzetesen sejteni lehetett. Folyamatosan a szolnokiak támadta, és negyedóránként a gólokkal sem maradtak adósak az első félidőben. Az egyfolytában nyomás alatt játszó házigazda hosszú indításokkal próbált „operálni”, de nem igazán jelentett veszélyt a látogató kapujára.

Szünet után pedig már a koncentráció hiánya is „visszaköszönt”. Az 58. perctől 10 emberrel folytatja a Szeghalom, mert a játékot nem teljesen egészségesen kezdő Zsombok Krisztián sérülése kiújult. Csábi József, a vendégek edzője rendkívül sportszerű módon ugyancsak lehívta az egyik labdarúgóját. Mindez nem fékezte be a vendégeket, akik Rokszin Ádám vezérletével meg sem álltak tíz gólig.

B.M.

Magya Kupa labdarúgó-mérkőzés a 64 közé jutásért

Szeghalmi FC – Szolnoki MÁV FC 0–10 (0–3)
Szeghalom, 160 néző
Vezette: Dobai János (Molnár Alex, Bereczki Bence).
Gólszerző: Kurdics (13., 66.), Rokszin (25., 45., 62.), Tóth B. (56.), Horgasi (68.), Rimóczi (78.), Wéber (80. – öngól), Berdó (89.).
Jó: Kurdics, Rokszin, ill. az egész hazai csapat.

Szeghalom: Kapusi – Tatár, Wéber, Vincze L., Baksai – Seres, Zsombok K., Zsila, Balogh R. – László L., Tófalvi. Edző: Hajdu Csaba.

Szolnok: Molnár-Farkas (Haris, 46.) – Bárdos, Horgosi, Sitku – Szabó B., Kónya M. (Tisza, 46.), Tóth B., Berdó – Rokszin (Iván, 65.), Kurdics (Rimóczi, 75.), Kotula. Vezetőedző: Csábi József.

Hajdu Csaba: – Köszönöm a fiúknak, hogy minden elkövettek annak érdekében, hogy tisztesen helytálljunk. Ebben a meccsben ennyi volt benne, sok sikert kívánok a sportszerű Szolnoknak.

Be the first to comment

Leave a Reply