NB2 2020/2021 ősz I. rész

Vasárnaptól a másodosztályban is folytatódnak a bajnoki küzdelmek. Négyrészes sorozatunkban helyzetképet adunk minden csapatról.

Szerző: Sipos Ferenc


Debreceni VSC: NB1-es kerettel vágtak neki a másodosztályú küzdelmeknek és a bajnokság közben ez a keret a rutinos Gróf Dáviddal és Dzsudzsák Balázzsal még tovább erősödött. Az őszi szezon során hozták, ami elvárható volt. Magabiztosan vezetik a tabellát. Hazai pályán megőrizték a veretlenségüket és idegenben is csak egyszer szenvedtek vereséget. A Loki szerezte a legtöbb gólt (50), de legeredményesebb játékosuk, a 10 gólig jutó Bárány Donát „csak” 5. helyen áll a góllövő listán.  Télen nem volt nagy mozgás a csapatnál. Érkező játékos nincs, néhány fiatalt kölcsön adtak a DEAC-nak. Továbbra is a bajnoki cím elsőszámú várományosai.


Pécsi MFC: Mindenképp a szezon meglepetés csapata. A poklokat megjárt újonc célkitűzése a bennmaradás kiharcolása volt, azonban kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően a második helyen töltötték a rövid téli pihenőt. A védelem kifejezetten stabil volt: a 21 forduló alatt mindössze 11 gólt kaptak és két hosszabb góltalansági szériájuk is volt. A nehéz időszak összekovácsolta a szurkolókat: jelentős számban képviselték magukat a meccseken és a közösségi médiában is.  Az NB2 Foci Facebook csoport tagjai Helesfay Donátot választották az NB2 legnépszerűbb játékosának, míg Sági Milán besöpörte a legszebb NB2-es gól szerzőjének címét.  Januárban nem volt játékosmozgás, de az egységes csapat valószínűleg végig harcban lesz a dobogós helyezésért.


Budaörs: Furcsa szezont tudhatnak maguk mögött. A rajtnál beragadtak, ugyanis mindössze 3 pontot szereztek a négy forduló alatt. Ezt követően azonban sorra jöttek a győzelmek. Legyőzték a Vasast és Pécsről is győztesen távoztak. Felkapaszkodtak a második helyre, melyet sokáig tartottak is. Az ősz végén három vereség is becsúszott, melyek közül a Szentlőrinc elleni mindenképp meglepetés volt. Harmadik helyen várják a folytatást, amely az erős mezőnyt figyelembe véve erőn felüli teljesítény, különösen annak fényében, hogy a hazai meccseket továbbra is Tatabányán játszák. Érdekességként megemlíthető, hogy nem szerepel döntetlen a nevük mellett. Átigazolás Budaörsön sem volt a téli szünet alatt. Meglepetés lenne, ha sikerülne a dobogón végezniük a bajnokság végén.


Vasas FC: Jelentősen megerősödött kerettel vágtak neki a bajnokságnak az angyalföldiek. A DVSC-vel kiemelkednek a mezőnyből a transfermarkt adatai alapján. A két klub párharcára lehetett számítani a bajnoki címért, de a Vasas nagyon rosszul kezdte bajnokságot. Hat meccses nyeretlenségi sorozatnak köszönhetően messze kerültek a feljutó helyektől. Az edzőváltás után sikerült a mély gödörből kikecmeregniük. Tíz meccsen keresztül sikerült megőrizniük a veretlenségüket: egy pécsi döntetlen mellett kilencszer győztesen hagyták el a pályát.  A szünet előtti utolsó fordulóban elszenvedett hazai vereség miatt nem sikerült ugyan a dobogóra fellépni, de elérhető közelségben van a feljutást érő második hely. Január során érkező játékos nem volt, három játékost a több játéklehetőség érdekében kölcsönadtak. A célkitűzés továbbra is az NB1-es tagság kiharcolása, melyre reális esély van.


Gyirmót FC Győr: Nagyszerűen rajtolt a gyirmóti csapat. Öt forduló után a második helyen álltak, legyőzték többek között a DVSC-t is.  Néhány forduló után visszacsúsztak ugyan a harmadik helyre, de azt sokáig tartották, többek között a Vasas legyőzésével. A szezon végén több váratlan vereséget is elkönyvelhettek, az utolsó hat forduló alatt mindössze 6 pontot szereztek, így csak az ötödik helyen állnak jelenleg.  Az újonc Szentlőrincnek a szezon során mindkét alkalommal sikerült legyőznie a gyirmótiakat.  A téli felkészülés alatt három játékost is igazoltak az első osztályból, így mindenképp harcban lesznek a feljutásért.


Be the first to comment

Leave a Reply