NB2 2020/2021 ősz II. rész

Vasárnaptól a másodosztályban is folytatódnak a bajnoki küzdelmek. Négyrészes sorozatunkban helyzetképet adunk minden csapatról.

Szerző: Sipos Ferenc


Szombathelyi Haladás: Az előző bajnoki szezonban a kiesés réme is fenyegette a szombathelyi csapatot, így az őszi szezonban mindenféleképp előre léptek: középcsapattá fejlődtek. Különösen a védelem stabilitását kell kiemelni, mindössze 20 gólt kaptak a 21 forduló alatt. A DVSC, a Pécs és a Vasas ellen is pontot szereztek, és több alkalommal arattak nagyarányú győzelmet.  Négy érkező és négy távozó játékos az eddigi téli átigazolás mérlege.  A bajnokság végén is a mezőny első harmadában lesznek, akár a dobogó is elérhető, amennyiben folytatni tudják az őszi stabil védekezésre épülő játékukat.


Soroksár SC: Továbbra is stabil középcsapat a Soroksár. A rajtnál beragadtak, az első 6 forduló alatt mindössze 5 pontot szereztek.  Ezt követően azonban eredményesebbé vált a játékuk. Kifejezetten Lovrencsics Balázs járt élen a gólszerzésben. A góllövő lista második helyén áll 13 találattal. Viszont ő az egyetlen játékos, aki több mint kettő alkalommal talált az ellenfelek hálójába. Pontot szereztek a DVSC ellen, ugyanakkor a DEAC ellen idegenben vereséget szenvedtek.  Januárban nem volt érkező játékos, míg Huszák Tamás visszavonult. Várhatóan továbbra is a mezőny közepén fognak szerepelni.


Szolnoki MÁV FC: A Szolnoki csapat nagyon jól kezdte a szezont, hét forduló után feljutó helyen álltak. A visszaesés oka az idegenbeli szereplésük volt: vendégként egyszer sikerült győztesen befejezniük a mérkőzést.  Hazai pályán viszont csak a Szeged és a Pécs ellen szenvedtek vereséget.  Kevés gólt (20) kaptak, de keveset is szereztek (21). Novák Csanád a szezon elején jól teljesített, majd az ő teljesítménye is visszaesett, 7 találattal zárta az őszt. Szolnokon nem volt játékosmozgás a téli szünet alatt. Kiesési gondjaik várhatóan nem lesznek, de meglepetés lenne, ha a mezőny első felében végeznének.


Békéscsaba 1912 Előre: A Békéscsaba őszi teljesítménye hullámzó volt. Nagyon jól kezdtek, kilenc forduló után veretlenül álltak a harmadik helyen. Pontot szereztek a Pécs és a Vasas ellen is.  Visszaesésükben több külső tényező is szerepet játszott. A jó teljesítmény ellenére távozott a vezetőedző és volt olyan mérkőzés melyen nem tudtak kiállni. A hajrá azonban jól sikerült, meglepetésre Angyalföldről is 3 ponttal tértek haza.  Igazolásról nem számoltak be januárban. A bajnokság végén is a mezőny közepén kell majd keresni a Békéscsabát.


ETO FC Győr: Pocsék nyarat produkált az ETO, hiszen 5 forduló után nyeretlenül kieső helyen állt. Az edzőváltás után hullámzó teljesítményt nyújtottak: idegenbeli győzelmek mellett hazai pályán nem sikerült a Szentlőrinc ellen pontot szerezniük. A 13 találatig jutó Priskin Tamás és több fiatal játékos jó teljesítményének köszönhetően a szezon második fele jobban alakult a győriek számára. Sikerült elszakadni a kieső zónától és felzárkózni a középmezőnyhöz.  A tél folyamán három fiatal játékos kapott profi szerződést. Amennyiben a fiatalos lendület megmarad, tavasszal megerősíthetik helyüket a mezőny első felében.


Be the first to comment

Leave a Reply