NB2 2020/2021 ősz III. rész

Vasárnaptól a másodosztályban is folytatódnak a bajnoki küzdelmek. Négyrészes sorozatunkban helyzetképet adunk minden csapatról.

Szerző: Sipos Ferenc


Nyíregyháza Spartacus: Álomszerűen kezdte a szabolcsi csapat a bajnokságot, 3 forduló után 100 %-os mérleggel álltak az élen.  A folytatásban viszont hullámzó volt a teljesítményük.  Pontot szereztek a DVSC ellen és nyerni tudtak a Gyirmót vendégeként, ugyanakkor pont nélkül távoztak a DEAC-tól, és az utolsó 5 mérkőzésen nyeretlenek maradtak. Ennek köszönhetően visszacsúsztak a tabellán, így csak a 11. helyen zárták a szezont.  Kevés gól jellemezte a mérkőzéseiket, mindössze 19 szerzett és 20 kapott gól áll a nevük mellett.  A többi csapathoz képest nagy mozgás volt a télen Nyíregyházán: négyen érkeztek és négy távozó is volt, köztük Ötvös Bence is, aki a legtöbb gólt szerezte ősszel.  Az élmezőnyhöz nem fognak tudni felzárkózni, de talán a kieséstől sem kell majd tartaniuk.


FC Ajka: Az Ajka is villámrajtot vett, 5 forduló után az élen álltak. Ezt követően azonban 5 meccsen keresztül maradtak nyeretlenek. A szezon második felében rapszodikus teljesítményt nyújtva a 12. helyig csúsztak vissza. Különösen idegenben szereztek kevés pontot. Sokgólos meccseket játszottak: 34 alkalommal találtak ez ellenfelek hálójába, míg az övékbe 33-szor került s labda. Az Ajka adja a szezon gólkirályát: Nagy Mihály Krisztián 14 gólt szerzett, és az ő nevéhez köthető az egyetlen mesternégyes. Januárban 1 játékost igazoltak, távozó viszont nem volt.  Amennyiben a védelmük stabilabbá válik, tavasszal a középmezőny tagjai lesznek, ellenkező esetben a kiesés is veszélyeztetheti őket.


BFC Siófok: A Balaton parti együttes nem tudta folytatni az előző szezonbeli jó teljesítményét. Akkor az élmezőnyben végeztek, most ősszel viszont a kiesőhelyek közelében voltak. Az edzőváltás után feljavult a csapat teljesítménye, így sikerült néhány helyet feljebb lépni a tabellán. A záró fordulóban a Budaörs ellen szereztek három pontot. A szezonbeli legnagyobb sikerük a Vasas legyőzése volt. Egy érkező játékos volt a szünet alatti változás a keretben. A céljuk a bennmaradás kiharcolása lesz.


Szeged-Csanád Grosics Akadémia: A szegedi csapatot sokan a mezőny első felébe várták, azonban a hatodik forduló után még nyeretlenül álltak az utolsó helyen. Ezt követően feljavult a játékuk és az eredmények is jöttek. Megközelítették a középmezőnyt, de továbbra is közel állnak a veszélyzónához. Kevés gólt lőttek, mindössze 19 találatuk van. A legeredményesebb játékosuk 3 gólt szerzett a szezon alatt.  Az ősz folyamán egy alkalommal nem tudtak kiállni, így a Soroksár játék nélkül zsebelte be a három pontot ellenük. A keretben nem volt jelentős változás: ketten érkeztek és ketten távoztak. Izgalmas szezon vár rájuk, de reális elvárás a kiesés elkerülése.


Kaposvári Rákóczi FC: Az NB1-ből érkező Kaposvár kerete meggyengült a kiesés után. Nem is számított a bajnokesélyes csapatok közé, de mindenképp a mezőny első felébe várta őket mindenki. Arra viszont senki sem számított, hogy csak a 8. fordulóban szerzik meg az első győzelmüket.  Elkezdték a felzárkózást, de aztán őket is sújtották külső körülmények, melyek hatására visszaesett a teljesítményük. A Pécs ellen nem tudták vállalni a játékot. A záró fordulóban győztek az ETO ellen, de még mindig nagyon közel állnak a kieséshez. A céljuk most a bennmaradás kiharcolás lehet, ennek érdekében jelentősen bővítették a keretüket: 6 érkező játékosról számoltak be.


Be the first to comment

Leave a Reply