Nem halaszt a PMFC, de nem nagyon tehettek mást, ezért nem szabad rájuk haragudni!


Sajnos az MLSZ nem készült fel a koronavírus-járvány második hullámára, holott nyáron számítani lehetett arra, hogy mostanra nagyjából ez a helyzet fog előállni. – Már nézők nélkül zajlanak a meccsek. – Óriási távolságokra utaznak egyes csapatok a járványveszély és a kijárási korlátozások közepette. – Nagyon szoros a menetrend, szerdára is be vannak ütemezve mérkőzések.

Úgy vélem, hogy csökkenteni kellett volna a találkozók számát és az utazási távolságokat. Megfontolandó lett volna 2 csoportot kialakítani egyenként 10 csapattal. 4 kör (36 forduló) szerepelhetett volna a versenykiírásban, amit a vírushelyzet kedvezőtlen alakulása esetén csökkenteni lehetett volna 3 körre (27 forduló), vagy még rosszabb helyzet esetén 2 körre (18 forduló).

Eljutottunk odáig, hogy több csapat egyszerűen nem tud kiállni a soron következő találkozóra, hiszen játékosállományában több mint 10 koronavírussal fertőzött van, ezért halasztást kell kérnie. Ha az ellenfél ebbe nem megy bele, akkor viszont indul a gyűlölködés a klubok és a szurkolók között…. Attól tartok, hogy a sérelmek feldolgozása még jó pár évig el fog tartani… Ne legyen igazam! Szécsi József

A PMFC közleménye: “A Kaposvári Rákóczi FC nemrég hivatalos halasztási kérelemmel fordult klubunkhoz és az MLSZ-hez a 2020. november 22-én, vasárnap 17:00 órára kiírt PMFC elleni Merkantil Bank Liga-mérkőzéssel kapcsolatban. Vezetőségünk a szakmai stábbal egyeztetve arra az álláspontra jutott, hogy amennyiben van rá mód, úgy támogassuk a Kaposvár halasztási kérelmét. Tervünkben szerepelt ezért, hogy megfelelő dátum esetén egy későbbi időpontban játsszuk le a Rákóczi elleni összecsapást. Az MLSZ szabályai szerint az őszi szezonból elmaradt bajnoki mérkőzéseket 2021. január 31-ig van lehetőség pótolni. Az MLSZ-szel egyeztetve kerestük a megfelelő időpontot, amikor pótolhattuk volna a mérkőzést, de a versenynaptár sűrűsége és a felkészülési időszak rövidsége miatt nem találtunk számunkra szakmailag megfelelő időpontot. Bármennyire is szerettünk volna belemenni a hétvégi találkozó halasztásba, nem marad más választásunk, minthogy lejátsszuk a Kaposvár elleni hazai összecsapást. – Sajnálatos módon most már nincsenek válogatott szünetek, ahová be tudtuk volna illeszteni a Kaposvár elleni meccset, a januári felkészülés alatt pedig nem játszhatunk bajnokit – indokolta döntését Kulcsár Árpád, sportszakmai igazgatónk. – Mi is voltunk hasonló helyzetben, Szolnokon szinte a teljes stáb és hat játékos, míg Szegeden nyolc labdarúgónk hiányzott a vírus miatt. Amint azt sportszakmai igazgatónk hozzátette, NB II-es labdarúgócsapatunk sem tud teljes kerettel kiállni, visszatérőink közül nem mindenki lesz bevethető állapotban. A játékosok egészsége érdekében minden protokollnak megkívánunk felelni, a kiesést pedig nem lehet egyről a kettőre visszanyerni. A Kaposvár fertőzött játékosainak és stábtagjainak is mielőbbi gyógyulást kívánunk!”

http://pmfc.hu/

Be the first to comment

Leave a Reply