Szima Gábor távozik a Debreceni VSC éléről


Sajtótájékoztatót tartott a Debreceni VSC. Forrás és fotó: https://dvsc.hu/

Papp László, Debrecen polgármestere bejelentette, távozik a DVSC éléről Szima Gábor, és a város tulajdonába kerül a klub. – Az a célunk, hogy elindítsunk egy társadalmasítási folyamatot. A futball örömet szerez, egyben értéket teremt, továbbá össze kell kovácsolnia a közösséget. Az a célunk, hogy újra sikeres csapata legyen a cívisvárosnak – fogalmazott Papp László.

A polgármester továbbá elmondta, csütörtökön a közgyűlés új igazgatóságot választ. Szabó Péter, a Schaeffler-FAG Magyarország ügyvezetője lesz a jelölt az igazgatótanács elnökségére. Az igazgatóság tagja Sásdi András, Katona Zoltán, Cserháti Gabriella, Makray Balázs, Becsky András és Szabó Miklós lesz. A klub korábbi ügyvezetője, dr. Róka Géza a helyén marad, a szakmai igazgató pedig a szezon végén visszavonult Tőzsér Dániel lesz, akit felkérnek arra, hogy szervezze meg a sportszakmai munkát.

Szima Gábor 2001 nyarán érkezett a DVSC-hez, azóta volt a klub elnöke és többségi tulajdonosa. – Amikor elvállaltam, abban az esztendőben kiestünk az NB I-ből és akkor még nem volt biztos, hogy visszalép-e a BKV. Amikor kiderült, hogy továbbra is az élvonalban futballozunk, gyenge volt a játékosállomány. Az első évben a tizenkét csapat közül nyolcadik helyen végeztünk, majd két bronzérem után jött az első arany. Azt további hat követte, emellett Magyar Kupa és Szuperkupa-győzelmeket szereztünk, valamint szerepeltünk a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében is – fogalmazott Szima Gábor. – 2010 második felétől olyan szinten emelkedtek a klubok költségvetései, hogy nem tudtunk lépést tartani. Ennek ellenére jó játékosállománnyal vágtunk neki az elmúlt éveknek, tavaly például harmadikok lettünk. Úgy tűnt, nyáron erősödött a klub, jó meccseket játszottunk az Európa-ligában és az első három bajnokinkat megnyertük. A Kaposvár elleni 1-0-s vereség után valami nagyon megváltozott, elindult a klub vesszőfutása, amelyből a tavasz folyamán sem tudtunk kijönni. Nüanszokon múlt a kiesés, az utolsó találkozó utolsó négy percében például két kapufát rúgtunk. Talán meg volt írva a sors könyvében, hogy kiesik a DVSC. El kell mondani azt is, hogy ilyen sok megszerzett ponttal még egyetlen együttes sem búcsúzott az élvonaltól. Rengeteg hibát követtünk el a pályán és azon kívül egyaránt, ez vezetett a kieséshez, amit rettenetesen sajnálok. A búcsúzás ellenére nagyon büszke vagyok arra, amit tizenkilenc év alatt elértem elnökként – zárta szavait Szima Gábor.

Be the first to comment

Leave a Reply