Tovább erősödött a DEAC. Takács Péter után Székely Dávidot is leigazolták

Forrás és fotók: https://deac.hu/ Szerző: Biró Ádám


Takács Péter után újabb futballistával állapodott meg a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata: a 24 éves Székely Dávid Füzesgyarmatról érkezett a csapathoz. A játékos a 2018/19-es idényben tizennyolc, míg a 2019/2020-as idényben hat gólt szerzett a harmadosztályban.

Nemcsak a pályán, hanem a színfalak mögött is kemény munka zajlik a DEAC-nál. A vezetőség célja, hogy a csapat ütőképes kerettel vágjon neki a másodosztálynak. Érkezési oldalon eddig Takács Péter és Székely Dávid neve szerepel. Utóbbi Karcagon kezdte pályafutását, majd a DVSC-DEAC-ban és a Tiszafüredben is megfordult. Az előző két idényben az NB III Keleti csoportjában szereplő Füzesgyarmatot erősítette.

“Régóta szerettem volna magasabb osztályban szereplő együttesben futballozni, erre Debrecenben nyílik lehetőségem. Az előző héten kezdtük meg a felkészülést, az eddigi edzéseken kellemes tapasztalatokkal gazdagodtam. A beilleszkedéssel sem volt problémám, hiszen a keret nagy részét már ismertem. A szakmai stáb tagjai szintén szimpatikusak, bizakodva várom a bajnokságot” – nyilatkozta Székely.

A futballista a jobb és a bal szélen is otthonosan mozog. A kapu előtt sem jön zavarba, ezt támasztja alá, hogy az előző két szezonban huszonnégy alkalommal mattolta az ellenfeleket az NB III Keleti csoportjában.

“Főleg a támadások építéséből veszem ki a részem, de ha úgy adódik, a védekezésbe is besegítek. Hasznos volt a Füzesgyarmaton eltöltött két esztendő, sokat fejlődtem. Tisztában vagyok vele, hogy a másodosztályban már nehezebb dolgom lesz. A DEAC sikere a legfontosabb, de bízom benne, hogy legalább hét-nyolc góllal tudom segíteni a gárdát” – mutatott rá a 24 éves játékos.

Székely számára nem lesz ismeretlen a cívisváros, hiszen a Debreceni Egyetem hallgatója.

“Műszaki menedzser szakon tanulok. Három tárgyat kell még teljesítenem, reményeim szerint legkésőbb jövőre meg tudom szerezni a diplomát. Elképzelhető, hogy a szakdolgozatomat a Dóczy utcai sportkomplexum átépítéséről fogom írni” – mondta Székely Dávid, aki hozzátette, fontosnak tartja, hogy a futball mellett valamilyen végzettséget is szerezzen.

Be the first to comment

Leave a Reply