Zoran Spisljak lett a Nyíregyháza új vezetőedzője

Fotó: Nyíregyháza Spartacus Facebook

A szerb vezetőedző néhány napja szerződést bontott a Váccal, és máris egy új csapatnál tűnt fel.

A Nyíregyháza Spartacus közleménye:

„Új vezetőedző irányítja a Nyíregyháza Spartacust. Zoran Spisljakkal mindenben megegyezett a klub. A tréner korábban négy évig dolgozott a Cardiff Citynél ifjúsági edzőként, majd Angliában a Manchester Unitednél és a Manchester Citynél is tanulta a szakmát. Magyarországon a DVSC asszisztensedzőjeként bajnok lett, majd dolgozott Újpesten is. A Békéscsabával 2015-ben kiharcolta az NB-I-be jutást, legutóbb pedig a Vácot irányította, pár hete épp a Nyíregyháza elleni meccsen, melyet 2-1-re megnyertek.

– Tíz éve dolgozok Magyarországon, és ezalatt tizennégy trófeát szereztem. Célom, hogy a tizenötödiket a Szparival közösen gyűjtsük be. Egyezett az elképzelésünk a klub vezetőjével, gyorsan közös nevezőre jutottunk, szeretnénk egy erős csapatot építeni. Ami a játékosokat illeti, egy adott kerettel indulunk, úgy érzem, hogy van még bennük tartalék, ha kihoztuk a maximumot, akkor kell eldöntenünk, mely posztokon van szükség erősítésre – mondta Zoran Spisljak.

Zoran Spisljak a sportigazgatói teendőket is ellátja, és nem egyedül érkezett a Szparihoz, munkáját Purguly Árpád segíti, aki szakmai igazgatóként dolgozik a klubnál. Feladatuk lesz az utánpótlás felügyelete is, így még szorosabb lehet a kapcsolat az akadémiával. A korábbi szakmai stáb tagjaira számít a vezetőedző, a csapat felkészülése pedig január 3-án kezdődik. Az is eldőlt, hogy Urbán Viktor ügyvezető távozik a Nyíregyháza Spartacustól, neki köszönjük azt a munkát, amit a klubért tett. Feladatkörét Kozák Attila cégvezető veszi át.”

Be the first to comment

Leave a Reply