4 mérkőzés, 4 győzelem. Elkapta a rajtot a Csákvár. Az együttes kapusa, Markek Tamás volt a beszélgetőtársunk


Fotó: Polgár László

– A nyáron Visinka Ede személyében új edző érkezett a csapathoz. Milyen változásokat eszközölt?

– Visinka Ede tavaly bronzérmet nyert a Puskás Akadémiával az NB3 Nyugati csoportjában, úgy hogy az ő csapatuk volt a legfiatalabb az átlagéletkort nézve. Nyáron az ő érkezésével több fiatal játékos jött az akadémiáról, akiket folyamatosan beépít a csapatunkba. Akikkel a tavalyi csapatból maradtunk, kiegészülve az újakkal, már az első perctől hittünk a vezetőedző és a szakmai stáb elképzeléseiben és filozófiájában és ahogy jöttek a mérkőzéseken elért sikerek éreztük, hogy jó úton járunk. Úgy gondolom, rendkívül fontos, hogy sikerült a csapat tagjainak azt a mentalitást és hitet átvenni, mely az edzőnket jellemzi. Minden játékos felé megvan a bizalma, személy szerint külön öröm számomra, hogy élvezhetem a bizalmát, ezt jó teljesítménnyel szeretném viszonozni.

– 4 mérkőzés után a másodosztályú csapatok közül egyedüliként még 100 százalékosak vagytok. Legyőztétek az MTK-t, a Vácot, a Budafokot és a Balmazújvárost. Kapusként milyenek voltak ezek a meccsek?

– Harmadik éve játszok a másodosztályban, eddig is feltűnt, hogy itt nincs könnyű mérkőzés, amelyre csak legyinteni lehet, ez idén is beigazolódott, hiszen mind a négy mérkőzés nehéz volt, a bajnokaspiráns MTK ellen egy gólgazdag mérkőzésen tudtuk otthon tartani a 3 pontot, a mezőny egyik, ha nem a legerősebb támadósora ellen. Szeretem az olyan meccseket, mikor foglalkoztatva vagyok, a budapestiek ellen többször hárítanom kellett. A Vác elleni mérkőzés kevésbé volt úgymond “kapusbarát” találkozó, hiszen a kontrákra berendezkedett csapat előrevágott labdákkal próbált eredményes lenni, jobban tűzben tartja magát egy kapus, ha sorban jönnek a lövések a kapujára. A Budafok elleni meccs hasonló volt az MTK ellenihez, hiszen támadófoci jellemzi őket. A Balmazújvárosi pedig a vácihoz hasonlított, nem sokszor kellett közbeavatkoznom, de az a pár lehetőség, ami kialakult a kapunk előtt, résen kellett lennem.

 – Rengeteg fiatal tehetség van a csapatban, akik mindössze 18-20 évesek. Hogy látod, hogy kik azok, akikre leginkább figyelnünk kell, akik előtt komoly karrier állhat?

– Nyáron sok fiatal játékos került hozzánk a Puskás Akadémia NB3-as csapatától, nem szeretnék kihagyni senkit a felsorolásból, Deutsch Laci már tavaly bizonyította, hogy érett a másodosztályra, mellette Kocsis Bence, Mim Geri, Major Geri és Sipos Zoltán is rendkívül tehetségesek, csak rajtuk áll, hogy mennyit hoznak ki magukból, hiszen a tehetség mellé alázat, szorgalom és jó adag szerencse is kell.

– Már voltál NB1-es csapat, a Pápa játékosa, de csak a kispadon, illetve a Liga Kupában kaptál helyet. 27 évesen a legjobb kapuskorban vagy, milyen további céljaid vannak a labdarúgásban?

– Mindig kisebb célokat tűzök ki magam elé, melyekből összetevődve születhetnek nagyobb dolgok. Szezon előtt mindenképpen azt fogalmaztam meg magamnak, hogy a tavalyi tavaszi szezonhoz hasonlóan velem kezdődjön a csapat névsora, továbbá egy kiegyensúlyozott és magabiztos teljesítménnyel erőssége legyek a csapatnak. Ha sikerül teljesíteni a “lépcsőfokokat” bízom benne, hogy feljebb is kerülhetek.

– Az idén tele van patinás csapatokkal a másodosztály mezőnye: MTK, Vasas, ETO, Vác. Folytathatnánk a sort, most csak azokat említettem, amelyek NB1-es bajnoki címmel rendelkeznek. Te is úgy látod, hogy a korábbi évekhez képest felértékelődött az NB2?

– Mindenféleképpen úgy látom, hogy ezekkel a csapatokkal erősödött az NB2 nívója. Minden mérkőzésre ugyanúgy készülök, de ezek ellen a csapatok ellen mégis plusz motivációval lépek pályára.

– Mely együttesek lehetnek majd versenyben a bajnoki címért?

– Nehéz ezt megjósolni, de szerintem az MTK, Vasas és Győr hármas közül kerül ki a két feljutó.

– Bár ugye még 34 forduló hátravan, de akkor is 4 pont az előnyötök a 3. helyezett Siófokhoz képest, az MTK-val szemben pedig 5, ami azért nem elhanyagolható. El tudod azt képzelni, hogy feljutó helyen végezzetek?

– Nagyon korai még erről beszélni. Nagyon örülünk, hogy sikerült ilyen jól kezdeni a bajnokságot, de ezzel még nem értünk el semmit. Tovább dolgozunk keményen, alázattal és majd jövő májusban meglátjuk, hogy mire lesz ez elég.

 – Vasárnap a Szombathelyi Haladást fogadjátok. Mire számítasz, és mely játékosok azok, akikre kapusszempontból különösen figyelni kell?

– Rendkívül nehéz mérkőzésre számítok, hiszen attól függetlenül, hogy nyáron valamennyi külföldi játékosától el kellett köszönnie a Haladásnak, több rutinos játékossal rendelkeznek, közöttük olyan gólveszélyes támadókkal, mint például Novák Csanád, Gaál Bálint, Németh Márió és Eszlátyi István.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply