A Békéscsaba hazai, megszokott környezetben fog felkészülni a tavaszi szezonra

Interjú Boér Gábor vezetőedzővel

 • Július végétől december közepéig lejátszottatok 21 bajnokit és akkor még nem beszéltünk a Magyar Kupa meccsekről. Mi a véleményed a 20 csapatos NB2-ről, illetve a versenykiírásról?
 • Mindenekelőtt köszöntök minden kedves szurkolót, olvasót! Így igaz, egy rendkívül hosszú, illetve tartalmas őszi szezonon vagyunk túl. Személy szerint én örülök a sok mérkőzésnek, és annak is, hogy a játékosaim is élvezik a sűrű versenynaptárt. Egy játékosnak mindig élmény kell, hogy legyen, amikor mérkőzést játszik. A bajnokság létszáma mindig megosztja a véleményeket, de nekünk az a feladatunk, hogy alkalmazkodjunk hozzá, és nem pedig minősítsük.
 • Miként viselték játékosaid ezt a rendkívül hosszú szezont, és milyen fizikai állapotba kerültek decemberre?
 • Ahogy az előbb említettem, a játékosaink is élvezik a sok mérkőzést, bár az idén sajnos szűkösebb kerettel dolgozhatunk, de szerencsére sikerült áthidalnunk az ebből adódó nehézségeket. Sajnos több komoly sérülés tizedelte a keretet, ezáltal 13-14 emberrel kellett folyamatosan szerepelnünk, így azért ezek a meghatározó játékosaink decemberre jócskán elfáradtak.
 • Mennyire voltál elégedett a csapat teljesítményével? Reálisnak érzed a negyedik helyet? – Melyik találkozóra emlékszel vissza a legszívesebben?
 • Összességében elégedett vagyok az őszi produkcióval. Előzetesen a középmezőnyben, a 8-10. helyek valamelyikét „lőttük be” reális célként, tehát mondhatjuk, hogy ezt sikerült túlteljesítenünk. Véleményem szerint az elért pozíciónk, a 4. helyezés reálisnak mondható az őszi teljesítményünk alapján, bár egy-két mérkőzést figyelembe véve, van bennem némi hiányérzet. Külön nem szeretnénk kiemelni egyetlen mérkőzést sem, minden egyes győzelemre szívesen emlékszem vissza, hiszen mindegyikért három pont volt a jutalom!
 • Kik nyújtották a csapatból a legjobb teljesítményt?
 • Itt szintén nem szeretnék senkit külön kiemelni. Úgy gondolom, hogy ez a sikeresnek mondható félév a csapategységünk gyümölcse. Természetesen voltak jobb, és kevésbé jó egyéni teljesítmények, de a nagyon fiatal átlagéletkorunkból adódóan, ezek meccsről – meccsre változtak.

Fotók: https://www.facebook.com/1912elore/

 • Miként zajlik majd a felkészülés? Mikor kezdtek és milyen formában készültök? Mely csapatok ellen fogtok edzőmeccset játszani?
 • A felkészülést január 7–én kezdjük, talán legkésőbb az NB2-es mezőnyben. Természetesen a pihenő időszakra is kaptak egyéni tervet a srácok, és mivel egy nagyon hosszú szezonon vagyunk túl, és egy hasonlóan tartalmas időszak áll előttünk, úgy gondoltam, megérdemelnek egy-két „extra” napot a feltöltődésre. A teljes felkészülési időszakot hazai környezetben – Békéscsabán – töltjük. Mivel külföldi edzőtáborra nincs lehetőségünk, szóba sem került belföldi utazás, hiszen ott hasonló körülmények között tudtunk volna dolgozni, így marad a saját, megszokott környezet. Több külföldi együttessel is megmérkőzünk, többek között román és szerb csapatok ellen, illetve játszunk még a Budaörssel és az NB3-as SZEOL gárdájával.
 • 5 pont a hátrányotok a 2. helytől. Téma-e a feljutás kérdése?
 • Ahogy korábban említettem, a bajnokság előtt a 8-12. hely volt a célkitűzés. Természetesen sportemberek vagyunk, és mindig győzni szeretnénk, illetve minden versenyen elsők lenni, de reálisan nézve nem vagyunk esélyesek a feljutó helyekre. Mindenesetre szeretünk nagyokat álmodni…
 • Mely csapatot, mely csapatokat tartod leginkább esélyesnek arra, hogy az élen, az élmezőnyben végezzenek?
 • Végső sorrendet nem szívesen „jósolnék”, de az őszi teljesítményeket, illetve a játékoskereteket tekintve a Vasast, a ZTE-t, a Gyirmótot, a Budaörsöt és a Kaposvárt várom a táblázat elejére, de nagyon bízom benne, hogy mi is beférkőzünk az élmezőnybe!
 • Várható-e változás a játékosállományban? Van-e már konkrétum? Mely posztokat szeretnéd megerősíteni?
 • Minimális játékos mozgás várható a keretben. Távozónk nem lesz, az érkezési oldalon maximum egy-két igazolást tervezünk, természetesen olyan posztokra, amelyeket szeretnénk stabilabbá illetve hatékonyabbá tenni. MINDEN KEDVES SZURKOLÓNAK, SPORTBARÁTNAK ÉS OLVASÓNAK SZERETNÉK SIKERES BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNNI!

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply