ETO FC Győr – KTE HUFBAU 0-1 (0-0)

Forrás: https://www.kecskemetite.hu/


A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 11. fordulójában az ETO FC Győr vendége volt. Az első félidőt jól kezdték a hazaiak, de Kersák Roland ezen a napon lehúzta a rolót a kapuban, majd a hajrában Tóth Barna eldöntötte a három pont sorsát.

Nagyon jól kezdett az ETO, mely több lehetőséget is kidolgozott, a 7. percben Szimcso távoli lövését tolta fölé Kersák, majd a 7. percben Rjasko mentett a gólvonalon egy Bacsa lövést. A 14. percben egy lecsorgó labdát Katona lőtt kapu mellé ígéretes helyzetből, majd két perccel később Óvári tekert jobbal a bal felső irányába, Kersák azonban hatalmasat védett. A jó iramú meccsen ezt követően inkább csak ígéretes lehetőségek alakultak ki az első félidőben, igazán nagy helyzet már kevésbé.

Szünetben kettőt is cserélt Szabó István, bejött Tóth Barna és Lukács Dániel, de öt perc elteltével Vitális veszélyeztetett, Kersák azonban kikapta a jobb alsóba tartó bombát. A 65. percben megfogyatkozott a KTE, Grünvald mellett esett el Szimcso, amit sárga lappal büntetett a játékvezető, pechére ez neki már a második volt. Az ETO próbált nyomást gyakorolni, de a magas labdák és a beadások rendre kijöttek a kecskeméti falról, hiányzott a győriekből az igazi energia. A 91. percben aztán Toma is megkapta második sárgáját, mely után még volt egy csavar a meccsben. A 93. percben Lukács lövését még blokkolták, miután kilépett Hadaró passzából, de valahogy az üresen álló Tóth Barna elé került a játékszer, aki öt méterről nem is hibázott (0-1), megnyerve ezzel a lefújás előtt a találkozót.

ETO FC Győr – KTE HUFBAU 0-1 (0-0)

Győr, ETO Park, 600 néző. Vezette: Molnár Attila (Mohos MIlán, Kiss Balázs)

ETO: Fadgyas – Kovács K., Fodor, Bagi, Forgács – Toma, Berki (Kulcsár, 60.), Szimcso (Vernes, 85.), Vitális – Bacsa, Óvári (Lipták, 82.). Vezetőedző: Klausz László

KTE: Kersák – Madarász (Tóth B., a szünetben.), Belényesi, Rjasko, Grünvald, Szabó A. – Marsa (Hadaró, 68.), Bartha, Szuhodovszki (Szalai G., 82.) – Katona (Buna, 60.), Tóth D. (Lukács D., a szünetben) Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Tóth B. (90+3.)

Kiállítva: Toma (90+1.), ill. Grünvald (65.)

Klausz László, az ETO FC Győr vezetőedzője: - Nehéz egy ilyen meccs után mit mondani. Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, a másodikban is folyamatosan nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. A kiállítás után a sok beadás megvolt, de Bacsán kívül nem volt magas emberünk, ezért is jött be Lipták a végén. Sajnos ez sem vezetett eredményre.

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: - Megérdemeltük a győzelmet. Nem azért, mert több helyzetünk lett volna, vagy jobban játszottunk, hanem mert sok problémával küzdöttünk a felkészülés során. Ennek ellenére, akik ma lehetőséget kaptak, azok maximálisan bizonyították, hogy helyük van a csapatunkban. Amikor megfogyatkoztunk, akkor is jól zártuk a területeket, nem adtuk fel a gólszerzés lehetőségét sem. Az a csapat nyert, amelyik kihasználta azt az egy sanszát. Most már sokadik alkalommal mutattuk meg, hogy nem nagyon tudják megbontani a védelmünket, de a támadójátékunk sem gyenge. A csapat megérdemli a dicséretet.

Szerző: Nyitray András

Be the first to comment

Leave a Reply