Fölényesen nyert a Vasas ellen az ETO. Interjú Lovrencsics Balázzsal

A 27 éves, FTC-től érkező játékos, 3 fordulót követően már 4 gólnál jár a győrieknél.

 • Miért pont az ETO-hoz igazoltál a télen?
 • Már hosszú ideje szerettek volna megszerezni, de szerződésben álltam az FTC-vel. Az elmúlt időszakban viszont volt egy műtétem, ami után végig csináltam a rehabilitációt, és azt követően ismét megkerestek. Az ETO-n kívül volt egy másik komoly érdeklődő, egy NB1-es csapat, de miután végül meghiúsult az odaigazolásom, és a győriek továbbra is nagyon komolyan érdeklődtek, így őket választottam.
 •  Az ETO az őszi szezonban a vártnál rosszabbul teljesített, de talán érkezésednek is köszönhetően feljavult a csapat teljesítménye. Már a Zalaegerszeg ellen is remekül játszottatok, de rosszul jöttetek ki a félbeszakadt meccs folytatásából.
 • Valóban nem a terveknek megfelelően alakult az ősz, hiszen az NB1-be való felkerülés lett kitűzve. A ZTE ellen jobban játszottunk, mint ellenfelünk, de rossz százalékban használtuk ki helyzeteinket.
 • Már a zalaiak ellen is betaláltál a hálóba, majd ezt követően a Monor ellen is, a Vasas kapuját pedig kétszer sikerült bevenned. Reális volt a 4-0-s győzelmetek?
 • Azt gondolom, hogy senki sem fog megkövezni a Vasas részéről, ha azt mondom, hogy az első félidőben akár 6-0-ra is vezethettünk volna, annyi helyzetünk volt. Komolyabb ellenállásra számítottunk. Szerencsére most az első helyzetünkből gólt szereztem, s ez megadta az alaphangot. Ezt követően volt még három ordító lehetőségünk, melyek kimaradtak, de az ötödik, majd a hatodik helyzetünket is gólra váltottuk. Összességében teljesen reális volt az első félidei 3-0-s vezetésünk. A második 45 perc viszont már sokkal kiegyenlítettebb volt. Ellenfelünknek volt egy kapufája is, illetve több átlövéssel próbálkoztak, de egy szögletet követően megint csak mi szereztünk gólt. Nem számítottunk arra, hogy ennyire simán tudunk nyerni.
 • Mi a mostani sikereidnek a titka? Jobban fekszik számodra az ETO játékfelfogása, emellett végre a helyeden játszhatsz, vagy pedig ekkora a különbség az NB1 és az NB2 között?
 • A Ferencvárosnál minden posztra 4-5 játékos volt. A kapuson kívül minden helyen megfordultam az edzéseken az egymás közötti játékban, de leginkább szélsőként számoltak velem. A Sényő elleni kupameccsen csatárt játszhattam, akkor sikerült is gólt szereznem. A Győrben kimondottan a saját posztomon tudok játszani, ami azzal párosul, hogy eredményes tudok lenni.
 • Mit vársz magadtól a szezon további részében?
 • Most van fél évem megismerni a csapatot, de jövőre már a feljutás lesz a cél az ETO-nál. Lakást keresek, akklimatizálódok, beilleszkedek, de azért bízom benne, hogy mind ezek mellett tovább folytatom majd a gólgyártást.
 • Voltak korábbról ismerősök a győrieknél?
 • Igen. A Jakab Dávid Maglódon, még az NB3-ban csapattársam volt, illetve futsaloztunk is együtt. Erdélyi Lacit máshonnan ismerem. Völgyi Dánielt nem kell bemutatni senkinek, illetve rengeteg olyan játékos van, aki ellen játszottam már. Nem idegen számomra ez a környezet. Úgy gondolom, hogy mindenkivel hamar megtalálom majd a közös hangot, főleg ha tudok bizonyítani csapattársaimnak, és lövöldözöm a gólokat.
 • A Vasas elleni sikernek köszönhetően feljöttetek a 9. helyre. Milyen eredménnyel lennél elégedett a bajnokság végén?
 • Szeretnénk minél sikeresebbek lenni. Jó lenne úgy befejezni a bajnokságot, hogy pusztán a tavaszi eredményeket számításba véve az első helyen végezzünk. Ez egy jó alap lenne a következő szezonra.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply