Olyan értékek távoztak Dorogról, akiket nehéz lesz pótolni. Németh Szabolcs vezetőedzővel beszélgettünk


– A 13. helyen fejeztétek be a bajnokságot, ami 1 helyezéssel jobb, mint az előző évben. Hogyan értékeled a csapat teljesítményét? Azt kaptad, amit vártál?

– Tavaly sok örömöt szerzett a csapat. Nemcsak azzal, hogy a kupában bejutott a legjobb nyolc közé, hanem azzal is, hogy emelkedett a küzdőszellem, kifogástalan volt az erőnlét és határozottan javult a védekező játékunk. A támadó játékban voltak problémáink. Gyakran nem volt elég célratörő. Bíztam abban, hogy a csapat előbb végez majd a bajnokság végén, mint amilyen helyen most állt.

Fotó: Dorogi FC

– A koronavírus alaposan átírta a forgatókönyvet. Márciusban leállt a bajnokság. Hogyan készültetek ezt követően?

– A koronavírus járvány hatására a Magyar Kormány által életbe léptetett intézkedések alapján a csapat edzések és a mérkőzések megrendezésére nem volt lehetőség. A játékosaink otthonaikban egyéni edzésterv alapján végezték az előírt munkát.

– Ebben az időszakban a taktikai elemek gyakorlására nem igazán volt lehetőség. Mikortól tudtatok együtt gyakorolni?

– Június elsejétől megkezdődtek a közös gyakorlások. Az első hetekben heti három alkalommal vezényeltünk edzést.

– 1-2 hete felröppent a hír, hogy eddig szakmai igazgatótok, Balogh Pál az egyik vetélytárs, a DEAC vezetőedzője lesz. A játékosállományban is történtek változások, Kitl Miklós, Borsos Vilmos, Paudits Patrik, és Takács Péter távozik, míg Tulipán Ákos és Zabari Dávid érkezett. Várhatóak még valaki?

Sajnos a klubtól olyan értékek távoztak, akiket nagyon nehéz lesz pótolni, Ennek érdekében képzett, gyors játékosok kellenek, akik képességük alapján egyúttal egységes felfogásban és rendszerben játszó csapatot tudnak alkotni. Bízom a klub vezetőségének munkájában és sikerül minőségi labdarúgókat igazolni.

– Milyen célokat tűztök ki a következő bajnoki évre?

– A csapatkialakítás mellett az eredményre való törekvés az egyik fő cél. A bajnokságban a soron következő mérkőzések megnyerése a cél.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply