Schindler Szabolcs javítana a Békéscsaba támadójátékán


Fotó: www.keleten.hu

– A nyáron vetted ét a vezetőedzői feladatokat Békéscsabán. Milyen célokkal álltatok rajthoz?

– A csapat nagy változásokon ment keresztül, hiszen a csapat gerincéből több meghatározó játékos is távozott a nyáron. Kiemelném azt, hogy sok gól távozott a csapattól, aminek pótlása okozta a legnagyobb fejtörést a szakmai stábnak. Az elsődleges őszi cél az volt, hogy zömében saját nevelésű, és a régióhoz köthető fiatal játékosokkal bekerüljünk az első tízbe.

– 19 csapatból a 9. helyen álltok, ötvenszázalékos mérleggel. Mennyire voltál elégedett a csapat játékával, teljesítményével?

– Egy edző soha nem lehet elégedett, mert mindig vannak új célok, amiket el kell érni a jövőben. A szezon eleje jól sikerült, a közepe nagyon rosszul folytatódott, igaz abban az időszakban rengeteg volt a sérültünk, és többen elbizonytalanodnak, ami sajnos a fiataloknál előfordul. A szezon vége ismét jól sikerült, mert zömében azok játszottak, akik átvették azt a filozófiát, amit én képviselek.

– Az őszi 8 bajnoki siker közül, talán a Vasas elleni 2-0-s szólt a legnagyobbat. Te melyikre gondolsz vissza a legszívesebben?

– Minden győzelem fontos, nem tennék különbséget a mérkőzések között, mert mindegyiken nagy energiákat mozgósítottunk a sikerek eléréséhez.

– A Magyar Kupában volt egy még szenzációsabb diadal, hiszen 2-0-ra vertétek az FTC csapatát. Úgy gondolom, hogy az ilyen győzelmek lehetnek azok, amelyek beleégnek a szurkolók agyába, és évtizedek múlva is beszédtémát szolgáltatnak. A 8 közé jutásért a Puskás Akadémia együttese lesz az ellenfeletek. Mennyire fontos számotokra a Magyar Kupa?

– Nagyon szeretem a kupamérkőzéseket, mert teljesen más a lélektana azoknak a meccseknek, ezt mindig elmagyarázom a játékosaimnak. Tavaly az MTK-t, idén az FTC-t sikerült kiejtenem az aktuális csapatommal, ami óriási bravúr, de ezekben a sikerekben a játékosok voltak főszereplők. Az FTC elleni mérkőzés már történelem, amire remélem sokáig emlékeznek majd a szurkolók, mert egy Európa ligás csapatot sikerült kiejtenünk. A Puskás ellen játszhatunk majd két bónusz mérkőzést, ami biztosan segíti majd a fiataljaink fejlődését.

– Mely játékosok voltak azok, akik különösen kiemelkedőt nyújtottak az ősz folyamán?

– A CSAPATOT szeretném kiemelni, mert a legnehezebb pillanatokban mindig odatették magukat a játékosok.

– Szokatlanul korán, már február másodikán folytatódik a bajnokság. Miként zajlik majd a felkészülés? Lesz-e edzőtábor?

– Amióta a futballban dolgozom ilyen rövid felkészülésünk még nem volt, gyorsan kell akklimatizálódnia a csapatnak. A felkészülés elején Mátraházán edzőtáborozunk.

– Milyen változások várhatóak a játékosállományban? Van-e már valami konkrétum?

– Véleményem szerint mindig kell alakítani a csapaton, tehát biztosan lesz néhány új játékos és természetesen távozók is. Kevés gólt rúgtunk, ami kihatással volt az őszi szereplésünkre, azaz támadót mindenképpen szeretnénk igazolni.

– Mennyire tartod lefutottnak a feljutás kérdését? Az MTK és a Budafok mellett melyik csapatok azok amelyekkel számolni kell? Milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Nincs egyetlen lefutott mérkőzés sem az NB2-ben, mert az utolsó harmadba szereplő csapatok is képesek akár legyőzni a dobogósokat. Talán az MTK az egyetlen csapat, amely nem került igazi hullámvölgybe, nem véletlenül vezeti a tabellát. Amennyiben sikerül megerősíteni a csapat támadójátékát, akkor optimistábban várhatjuk a tavaszt. Azt várom, hogy folytassuk az ősz végi teljesítményünket, mert akkor biztosan előrébb végezhetünk a mostaninál.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply