Újra egymásra talált a Vasas és Szanyó Károly. 4 bajnokin 4 győzelem

 • Legutóbb, amikor idén tavasszal beszélgettünk, a Balassagyarmatnak voltál a vezetőedzője. Mi történt veled ezt követően?
 • Külföldön jártam. Svájci, olaszországi mérkőzéseken, edzéseken próbáltam tapasztalatokat gyűjteni. De itthonról is elérhetőek olyan anyagok, amelyekből tovább lehet fejlődni. Mindemellett a TV-ben látott mérkőzésekből is sok mindent le lehet szűrni. Ezekkel, illetve a magánjellegű dolgaimmal teltek a napok, mindaddig, amíg a Vasas részéről megkerestek.
 • Mennyire lepett meg? Titkon számítottál rá?
 • Őszinte leszek. Egyáltalán nem számítottam rá. Nem is nagyon forgott a nevem a feldobott, vagy jelölt edzők között. Tulajdonképpen az ügyvezető, Domonyai László hívása volt az első, ami arra utalt, hogy gondolkodnak bennem. Majd pedig a következő lépcsőfok a Jámbor Jánossal történő személyes egyeztetés volt, amikor talán már érezhettem azt, hogy közel vagyok a kinevezéshez.
 • Miként láttál munkához?
 • Elmondhatom, hogy az NB2-es és az NB3-as mezőnnyel kapcsolatban egyaránt képben vagyok. Nagyjából ismerem az erőviszonyokat. A megállapodásunkat követően szerencsére volt egy válogatott mérkőzés, így volt két hetem, hogy gatyába rázzam a csapatot. Nagyon nehéz lett volna ennyi idő alatt csodát tenni, ha fizikai lemaradást kellett volna orvosolni. Mentális és hangulatjavítási, valamint csapat összekovácsolási szempontból, viszont elegendő volt ez a két hét. Emellett felmértem a Vasas Kubala Akadémia játékosait, hogy van-e olyan közöttük, akit fel lehet hozni az első csapat keretéhez. Nagyon tartalmas és jól sikerült két hetet töltöttünk együtt, amire a legjobb bizonyíték az első közös bajnoki meccsünk.
 • Említetted a fiatalokat. Több helyen is azt olvastam, hogy rájuk szeretnétek építeni, velük együtt szeretnétek majd visszajutni az NB1-be.
 • Tulajdonképpen ez egy hosszabb távú folyamat. Badarság lenne azt kijelenteni, hogy ha jelen állapotban tele tenném fiatalokkal az első csapatot, akkor vissza tudnánk kerülni az első osztályba. Amúgy nagyon jó munka folyik a Vasas Kubala Akadémiánál. Remek az együttműködés az első csapat és az utánpótlás között. Megpróbálom kinyitni az ajtót a fiatalok előtt. Lehetővé teszem, hogy megmutassák magukat. Ez a téli felkészülésben is így lesz majd, de már így volt a bajnokság során is. A 2001-es születésű Rétyi Robi az első edzőmérkőzésén, majd az első bajnokiján is gólt szerzett, a következő meccsén pedig gólpasszt adott. Nagyon jó belépő volt. Ő lehet az, aki vezérként kinyitja majd a többi fiatalnak az ajtókat. Szeretnénk rájuk építeni, de azért egy váznak lennie kell.

A Monor elleni győzelmet követő ünneplés.
http://www.vasasfc.hu

 • Ugye volt 4 bajnoki mérkőzés, mindegyiket sikerrel zártátok. A megszerzett 12 pont birtokában felcsillant annak lehetősége, hogy akár még ebben a bajnoki évben is összejöhet a feljutás.
 • Úgy gondolom, hogy valóban nagyon szépen néz ki a 4 győzelem. Én sem számítottam rá, de nagyon sok munka vár még ránk. Ez a 8 pont már nem egy olyan óriási hátrány, de még mindig sok. Biztató, hogy a játékosok nagyon becsületesen állnak a munkához. Próbálják megvalósítani azt, amit felvázolok. Viszontlátom a pályán az elképzeléseimet, de van még 17 mérkőzés. Ahogy most megnyertünk négyet, úgy benne lehet egy ellenkező sorozat is. Bízom benne, hogy nem így lesz. Törekszünk arra, hogy tavasszal egy stílusos, fiatalokból álló csapatunk legyen. Mindig a következő mérkőzésre fogunk koncentrálni. Ha jó lesz a kezdésünk, akkor nyomást helyezünk az előttünk álló együttesekre. Rajtuk lesz a győzelmi kényszer. Nekünk a saját játékunkat, elképzeléseinket kell megvalósítanunk.
 • Egyszer már felvitted a Vasast az NB1-be. Hány éve történt?
 • A 2014/2015-ös szezonban.
 • Nem is olyan régen. Maradt olyan játékos, akivel együtt dolgoztál akkoriban?
 • Ádám Martin, Murka Benedek, és Szivacski Donát egy darabig. Olyan sok játékos nem maradt. Szerencsére megfelelő képességű labdarúgók vannak a támadófocira, akikkel elég gyorsan egy hullámhosszra tudtunk kerülni. Ez a rúgott góljaink számán is látható. A kapott az viszont lehetne kevesebb. Egy biztos alapokra épülő, agresszív támadófutballt szeretnénk játszani.
 • Miként zajlik majd a felkészülés? Lesz-e esetleg külföldi edzőtábor?
 • Egy kicsit változott a hadrend. Hathetes felkészülés helyett négy hét áll rendelkezésre. Ez elég szűknek tűnik. Január 3-án fogunk kezdeni. Egy hetet Lipóton fogunk edzőtáborozni.
 • Tervezel-e változást a játékosállományban? Van-e már esetleg valami konkrétum is?
 • Jelenleg nem tudok olyan információval szolgálni, ami előrehaladott és érdekes lehetne. Több okból kifolyólag is lehet, hogy lesznek változások, de most a télen csak egy-egy posztra vonatkozóan. Ahogy már beszéltünk róla, nagyon tehetséges játékosaink vannak az U19 és U17 csapatainkban, őket is figyelni fogom, de ha ezzel a kerettel kell nekivágnunk a tavaszi szezonnak, akkor sem esünk kétségbe.

Szécsi József

Időközben a http://www.vasasfc.hu weboldal lehozta a felkészülési mérkőzések listáját:

Január 12-én, szombaton a Pénzügyőr csapatával játszanak a Fáy utcában felkészülési mérkőzésen. Négy nappal később újra pályára lépnek egy később megnevezendő ellenféllel szemben. Január 19-én Komáromban a szlovák élvonalbeli Sereddel mérkőznek meg.

Január 21-től 26-ig Lipóton edzőtáboroznak, ezalatt két mérkőzést játszanak, 23-án a Lipóttal, míg 26-án a szlovák bajnoki címvédő Trnavával.

A bajnokság február 3-án a Siófok elleni találkozóval folytatódik a Szusza-stadionban.

Be the first to comment

Leave a Reply