Waltner Róbert együtt tartaná a Kaposvárt, mert nagyon jó a csapategység

Fotó: http://www.sonline.hu

– Legutóbb akkor beszélgettünk, amikor még az NB3-ban szerepeltetek. Mi történt a bajnoki cím megnyerése után? Hogyan készültetek az NB2-re és milyen változások történtek a játékosállományban?

– Az NB3-ban a bajnoki cím nem volt egyszerű feladat. Nem adták ingyen a sikert, az Ajkával nagyon meg kellett küzdenünk a végső győzelemért. De úgy gondolom megérdemelten lettünk bajnokok. Az NB2-re úgy készültünk, mint az előző bajnokságra. Igazoltunk pár embert, akiknek meg kellett találni a legmegfelelőbb pozíciót a csapatban és be kellett őket építeni. A csapat magja együtt maradt és ez tudatos volt, de kellett erősítés is.

– Mi volt kitűzve célként az NB2-re?

– Az NB2-re a tulajdonos azt szerette volna, hogy ne legyenek bennmaradási gondjaink, de azt mondta akkor lenne a legboldogabb, ha a középmezőnyben végeznénk.

– Annyi pontot szereztetek, hogy a bennmaradás már most megvan, sőt gyakorlatilag holtversenyben vagytok a 2. helyezett Zalaegerszeggel. Minek köszönhető az, hogy az NB2-ben is ennyire megálljátok a helyeteket?

– Valószínű, hogy a bennmaradás már megvan, de én inkább az elejét szeretném nézni a tabellának és előre tekinteni, mint hátra. Szereztünk 41 pontot és azt gondolom egy feljutó csapattól ez egy nagyszerű teljesítmény. De ez csak egy részsiker, nem akarunk hátra dőlni! A siker nagyon összetett dolog, de amit kiemelnék az a csapategység, amivel napi szinten foglalkozok. Plusz mi csapatban gondolkozunk és mindenkinek megvan a saját szerepe a munkában.


Fotó: https://www.facebook.com/kaposvarirakoczifc/

– Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben?

– Sok emlékezetes mérkőzés volt. Az első győzelmünk volt a legfontosabb, de amire legszívesebben emlékszem az a zalaegerszegi győzelmünk. Zalaegerszeg a második otthonom, tisztelem és becsülöm a klubbot, aminek rengeteget köszönhetek!!! Az is nagyszerű érzés volt, hogy azon a mérkőzésen nagyon jól játszottunk és győztünk idegenben az egyik feljutásra esélyes csapat ellen, de mellette olyant élményt kaptam a szurkolóktól, amit soha nem felejtek el. Tudtam, hogy szeretnek, de azt nem gondoltam volna, hogy mindenki megtapsol, amikor bemondják a nevemet. Nagyon jól esett!

– Talán nem szentségtörés megkérdezni, de a tabellára nézve adja magát a kérdés, ha feljutó helyen végeztek, akkor vállalnátok az NB1-et? Adottak erre a feltételek?

– Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de a csapatot arra készítem fel, hogy hozza ki magából a maximumot. Tudom, hogy sok csapatnál milyen feltételek vannak az NB2-ben és mi ettől még nagyon messze vagyunk. Az NB1-ről nem is beszélve, de próbálunk felzárkózni vagy mással kompenzálni bizonyos dolgokat, még ha nehéz is.

 – A bajnokság mellett a Magyar Kupában is meneteltek. A 16 közé jutásért az Újpestet ejtettétek ki. Jó lehet az utóbbi időben kaposvárinak lenni. Szinte meseszerű ez a történet.

– A sikert nem adják könnyen, mi ezért kőkeményen megdolgoztunk. A kupában a címvédőt kiejteni mindig extra kategória. Az embernek vannak álmai és azokat meg kell próbálni megvalósítani. Annak ellenére, hogy a bajnokság elején sokan lesajnáltak minket és azt mondták, hogy örüljünk, ha bent tudunk maradni, ezek a dolgok csak még jobban arra késztettek minket, hogy csak azért is megmutassuk mi ennél többre vagyunk hivatottak. Most jó kaposvárinak lenni és azon leszünk, hogy ez az állapot minél tovább fennmaradjon!!!

– A 8 közé jutásért a Fradit szerettétek volna, de a Budaörsöt kaptátok. Azért ugye nem bánkódtál?

– Azért mondtam a Fradit, mert hazai környezetben biztos teltház lett volna, ami egy labdarúgónak óriási élmény. Nem beszélve a sok fiatal játékosunkról, akiknek ez egy életre szóló élmény lehetett volna. A Budaörs jó csapat, egységes, jó edzővel. Megpróbálunk további sikereket elérni.

 – Viszonylag rövid a téli szünet. Februárban már kezdődik is a bajnokság. Miként zajlik majd a felkészülés? Mikor kezdtek és milyen formában készültök? Lesz-e edzőtábor?

– A szünet rövid, január 7-én kezdünk. A játékosoknak ki lett adva egyéni edzésterv, amit órával ellenőrizni fogunk. 4-5 hetes lesz a felkészülés, ami eltér a megszokottól. Nagyon oda kell majd figyelni a terhelés-pihenés arányára, a frissítésre, mert ezen nagyon sok fog múlni. Bízom benne, hogy a tervem a felkészülésre szép tavaszt eredményez. Törökországba megyünk edzőtáborozni 1 hétre, szerb és ukrán csapattal fogunk játszani.

– Milyen változások várhatóak a játékosállományban? Esetleg van-e már valami konkrétum érkezők, távozók terén?

– Azt szeretném, ha ez a keret együtt maradna. Ha lesz is igazolás akkor talán csak egy játékos. Amit eddig elértünk azt köszönhetjük magunknak, a csapategységünknek, a munkának, a fegyelemnek és azt szeretném, ha ez megmaradna a tavaszra is!!!!

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply